09-10-2019

Lodder tankkaart gaat internationaal

Het aantal gebruikers van de Lodder tankkaart blijft gestaag groeien. Nadat we er in 2017 mee zijn begonnen, verwerken we nu, halverwege 2019, zo’n 5.500 transacties per dag en dat aantal blijft groeien. En omdat we blijven investeren en innoveren, kiezen ook steeds meer nieuwe ondernemers voor het kaartplatform van ons zusterbedrijf Locase. Ze komen overigens niet alleen uit Nederland, maar ook uit België. Binnenkort komen daar Duitsland en Luxemburg bij; de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Wij verwachten deze uitbreiding voor de zomer gerealiseerd te hebben.

Platform vernieuwd
We hebben vanaf het begin gestreefd naar een beschikbaarheid van 99,8 procent, omdat die bij onze voorgangers gebruikelijk was. Dat hebben we in de afgelopen jaren ruim gehaald, mede dankzij het volledig dubbel uitgevoerde platform. Toch wilden we naar een nog hogere graad van beschikbaarheid. Het platform is daarvoor vernieuwd, uitgebreid en geografisch verspreid. Begin april hebben we de laatste stap van die uitbreiding afgerond.

Ook prepaid
De aantrekkingskracht van de Lodder tankkaart zit ‘m onder andere in het feit dat we voortdurend nieuwe toevoegingen bouwen. Vernieuwingen waarvan alle gebruikers meeprofiteren. Zo ontwikkelen wij nu de mogelijkheid om prepaid-tegoeden op de kaarten te laden. Daarmee kunnen onze gebruikers een extra groep klanten bedienen. Ook gaan we het mogelijk maken een debiteurlimiet aan te brengen voor een serie kaarten die bij elkaar horen. Wie bijvoorbeeld tien vrachtwagens heeft rijden die elk voor duizend euro kunnen tanken, heeft geen totale limiet nodig van tien keer duizend euro, maar kan ook met de helft van die limiet prima uit de voeten. Niet alle vrachtwagens zullen namelijk tegelijk tanken.

‘Doorstromen’
Onderling werken onze klanten ook samen. Tankstationketens die de Lodder tankkaart uitgeven, accepteren vaak ook de Lodder tankkaarten van andere ketens. Zelfs bij tankstations die zelf geen Lodder tankkaart uitgeven, kunnen kaarthouders soms terecht. Dat ‘doorstromen’, waarbij de tankstations onderling afrekenen, betekent dat de kaarthouders zonder al te veel kosten van een veel groter netwerk gebruik kunnen maken: de kaart wordt nu al op meer dan 500 locaties geaccepteerd. En dat maakt de Lodder tankkaart voor alle partijen nóg interessanter.

Terug naar nieuwsoverzicht

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel: