04-12-2020

LodderCard groeit: tijd voor contactloos betalen en een mobiel betalen app

Uitbreiding naar 3.000 tanklocaties in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland

De door Lodder Software ontwikkelde LodderCard gaat in 2021 een nieuwe ontwikkelfase in. Het gebruik van de sinds eind 2017 beschikbare tankkaart groeit enorm. In de komende weken wordt de 3.000e tanklocatie aangesloten. Daarmee ontstaat een steeds groter netwerk van beschikbare stations in de Benelux en Duitsland. Naast de uitbreiding in gebruikers en locaties wordt ook het gebruiksgemak en de functionaliteit vergroot.

Met de LodderCard kunnen gebruikers vanaf maart 2021 contactloos betalen. De tankkaarten krijgen naast een magneetstrip ook een uitvoering met een chip. Hiermee kunnen naast de terminal van het tankstation ook de wasstraat, koffie-corner en de toiletpoortjes worden bediend. Gebruikers van de LodderCard kunnen daardoor eenvoudiger meer soorten transacties afhandelen bij de aangesloten tanklocaties.

Ontwikkeling gericht op energietransitie
Door het toevoegen van een EV-codering aan de LodderCard is ook afrekenen bij elektrische laadstations mogelijk. Daarmee is de LodderCard de eerste betaalkaart in de markt waarmee je zowel traditionele als duurzame brandstof kunt tanken. Lodderdirecteur Erno Lusse legt uit: ‘Met deze ontwikkeling maken we een belangrijke stap naar de toekomst. Al weten we nog niet hoe de energietransitie er precies uit ziet: wij zijn voorbereid en onze klanten ook. Want wat we ontwikkelen doen we voor en samen met onze gebruikers. Het maakt straks niet meer uit hoe het wagenpark van een tankkaarthouder is samengesteld, qua administratie is het allemaal gekoppeld. Een kilowatt energie tanken is natuurlijk wat anders dan traditionele brandstof, maar onze software kan beide brandstofvormen moeiteloos factureren. Dat is ook ideaal wanneer mensen overstappen naar een auto op duurzame brandstof. Dan blijft de pas gewoon bruikbaar op dezelfde manier.’

LodderCard in 2021 als app beschikbaar
Later in 2021 komen alle voordelen van de LodderCard beschikbaar als app. Deze toont op basis van de al beschikbare Lodder-ERP locatiedata de GPS-coördinaten van de dichtstbijzijnde tanklocaties, openingstijden, beschikbare brandstoffen en faciliteiten zoals een bakery of wasstraat. Bij de tanklocatie kan via de app de pomp en het gekozen product worden vrijgegeven. Dat gebeurt via een koppeling met MobyPay van TSG. Na het tanken wordt de transactie die geautoriseerd is op de LodderHost realtime doorgezet naar de webportal van de klant en backoffice van de tankstationhouder. Dit scheelt voor alle betrokkenen veel handelingen en de gebruiker is snel weer op weg.

Lusse: ‘In deze ontwikkeling trekken we samen op met onze klanten De Haan, Den Hartog en Tamoil (NL). We zijn nu alles aan het voorbereiden en starten in februari gezamenlijk met de ontwikkeling. Naar verwachting volgt de oplevering na de zomer van 2021. Daarna kan iedere aanbieder de app in de eigen huisstijl beschikbaar stellen aan gebruikers.’

Voor meer informatie over de LodderCard kunt u contact opnemen met Erno Lusse, CEO van Lodder Software via erno.lusse@loddersoftware.com of via 0183-583500.

Terug naar nieuwsoverzicht

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel: